DEVENTER - De druk op Roda JC-trainer Wiljan Vloet neemt toe. De 42-jarige coach wist zich in zijn eerste twee seizoenen in Kerkrade niet te plaatsen voor Europees voetbal. In zijn derde jaar komt het er waarschijnlijk weer niet van.

De lage middenmoter van de eredivisie liet zich dinsdagavond in de derde ronde van de Amstel Cup verrassen door Go Ahead Eagles, de nummer zeventien van de eerste divisie: 2-0. Kokmeijer en Tuhuteru maakten de doelpunten voor de cupfighter uit Deventer, die in de tweede ronde ook al te sterk was voor een andere eredivisieclub, De Graafschap (4-0).

Slordig

Roda JC toonde zich hardleers in de Amstel Cup. Vorig seizoen gingen de Limburgers af tegen amateurclub Baronie. De wisselvallige ploeg van Vloet kreeg in Deventer voldoende kansen op een of meer treffers, maar in de afwerking waren de bezoekers veel te slordig. Go Ahead Eagles ging veel efficiënter met de kansen om.

Ado Den Haag

ADO Den Haag versloeg Emmen in het Zuiderpark met 3-1. De overwinning kwam na een ruststand van 1-1 pas in de slotfase tot stand via treffers van Stroeve en Den Ouden. Derde keeper Van der Kraay verdedigde het Haagse doel bij absentie van De Vries (geschorst) en Van Fessem (geblesseerd). ADO-hoofdcoach Adelaar zat op de tribune een schorsing uit. Zijn assistent Schoenmaker nam op de bank zijn taken over.

FC Volendam wint

FC Volendam was met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. Afgelopen vrijdag speelden beide ploegen eveneens tegen elkaar in het Palingdorp. Toen eindigde de wedstrijd in 0-0.

FC Dordrecht, de verrassende koploper in de eerste divisie, toonde ook in het nationale bekertoernooi een goede vorm. De ploeg van coach Robert Verbeek won met 2-0 bij Stormvogels/Telstar. Met twee treffers was Monteiro de gevierde man bij de bezoekers.