AMSTERDAM - Nederlanders zijn nauwelijks geïnteresseerd in het wereldkampioenschap voetbal. De meesten weten zelfs niet wanneer dit toernooi plaatsvindt. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van NFO Trendbox. Van de ondervraagden weet 22 procent dat het WK in Zuid-Korea en Japan wordt gespeeld.
NFO Trendbox

Procent is van plan de wedstrijden live te volgen, onder de regelmatige voetbalkijkers is dit percentage 46. Ruim eenderde van de frequente kijkers zegt het WK niet live te gaan volgen, van alle ondervraagden is dit percentage 57.

Bovendien zijn de ondervraagden slecht op de hoogte. Minder dan de helft weet dat het WK in juni wordt gehouden. 80 Procent heeft geen idee dat de wedstrijden's ochtends en in de middag worden gespeeld.

Uitschakeling

Voetballiefhebbers hebben de schok dat Oranje is uitgeschakeld nog niet verwerkt. 57 Procent is er nog steeds van ondersteboven. Een kwart van de ondervraagden vindt het goed dat Nederland een keertje overslaat. Ongeveer 40 procent maakt het niets uit.

Over wie het toernooi gaat winnen, lopen de meningen uiteen. De ondervraagden noemen regerend kampioen Frankijk het vaakst, namelijk 14 procent. Op de tweede plaats komt Argentinië met een percentage van 11. 10 Procent houdt het op Brazilië.