LONDEN - Martin Jol is maandagmiddag benoemd tot hoofdtrainer van zijn Engelse club Tottenham Hotspur. De 48-jarige Hagenaar was sinds juni bij de Spurs in dienst als assistent-trainer van de Fransman Jacques Santini, die vrijdag opstapte.

Jol zat zaterdag al op de bank bij de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Charlton Athletic. Jol speelde zelf begin jaren-80 in Engeland, voor West Bromwich Albion en Coventry City. Als trainer werkte Jol in de eredivisie bij Roda JC en RKC Waalwijk.

Arnesen

Technisch directeur Frank Arnesen haalde Jol naar Tottenham. Arnesen kende hem vanuit de tijd dat hij in Nederland werkte als technisch directeur van PSV. Jol wordt nu de achtste trainer van Tottenham Hotspur sinds 1994.

"Het is een grote club en ik voel me bevoorrecht hier coach te worden", zei Jol maandag op de website van de club na zijn benoeming op White Heart Lane. "De spelers en ik kennen elkaar en ik heb sterk het gevoel dat we samen iets kunnen bereiken. Het is bovendien nog vroeg in het seizoen."