Novak Djokovic heeft zaterdag het ATP-toernooi van Doha op zijn naam geschreven. De mondiale nummer twee uit Servië versloeg Andy Murray in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-4.

Djokovic verdedigde daardoor met succes zijn titel in de hoofdstad van Qatar. De hoogstaande finale duurde bijna drie uur.

De Serviër leek op weg naar een zege in twee sets op zijn rivaal uit Schotland. Toen Djokovic bij 5-4 mocht serveren voor de wedstrijd wist Murray echter drie wedstrijdpunten weg te werken om vervolgens twee breaks op rij te plaatsen: 7-5.

In de derde set ging Djokovic bij 3-3 door de opslag van Murray en stelde hij bij 5-4 alsnog de toernooizege veilig door zijn vierde wedstrijdpunt te verzilveren.

Daarmee kwam een einde aan een reeks van 28 overwinningen op rij voor Murray op de ATP Tour. De Schot onttroonde Djokovic eind vorig seizoen als nummer één van de wereldranglijst door hem in de finale van de World Tour Finals te verslaan.

Djokovic heeft nu in totaal 24 van de 35 ontmoetingen met Murray gewonnen.

Droomstart

''Dit is absoluut een van de beste manieren om het jaar te beginnen'', zei Djokovic na afloop bij Eurosport. De Serviër had even schrik nadat hij in de tweede set een veilige voorsprong had verspeeld. ''Ik dacht even dat het 'payback time' was na vrijdag.'' Toen was Djokovic tegen de Spanjaard Fernando Verdasco dicht bij uitschakeling maar ontsnapte hij.

''Het bleef nu oppassen tot de laatste bal, je weet het nooit bij Andy. Het was een fysiek gevecht. We zullen allebei even tijd nodig hebben om hiervan te herstellen. Maar om hier van mijn grote rivaal te winnen, dat is een droomstart. Zeker omdat ik de laatste maanden van het afgelopen jaar niet met heel veel vertrouwen op de baan stond.''