Het Britse Formule 1-team Manor staat op de rand van een faillissement. Zonder nieuwe investeringen houdt het team op te bestaan, zo meldt de BBC vrijdag.

Teameigenaar Stephen Fitzpatrick heeft bij de rechter uitstel van betaling aangevraagd. Volgens de aangestelde bewindvoerder is er een 'minieme kans' dat het team ook volgend jaar actief is in de Formule 1.

De medewerkers van het team zijn geïnformeerd over de zware financiële problemen. Het team is in gesprek met nieuwe investeerders, maar tot nu toe is er geen overeenkomst gesloten.

Manor eindigde afgelopen seizoen met coureurs Esteban Ocon en Pascal Wehrlein als elfde bij de constructeurs. Wehrlein zorgde voor het enige punt door als tiende te finishen in Oostenrijk.

Het team stond in de slotfase van het seizoen nog op de tiende plaats, maar doordat Felipe Nasr als negende finishte in de Grand Prix van Brazilië ging Sauber het Britse team nog voorbij. Dat kostte Manor ongeveer 11,7 miljoen euro aan prijzengeld.

Manor debuteerde in 2015 in de Formule 1, nadat Fitzpatrick het noodlijdende Marussia had overgenomen. Eerder reed het team in 2010 en 2011 onder de naam Virgin Racing.