PARIJS - Lance Armstrong heeft in een interview met het Franse sportblad l'Equipe laten doorschemeren dat hij de Ronde van Frankrijk volgend seizoen wel eens zou kunnen laten schieten. De zesvoudig Tourwinnaar neigt naar een ander programma, maar heeft nog niets besloten.

"Eerlijk gezegd weet ik niet of ik aan de start zal verschijnen bij de Tour. Er zijn nog verscheidene andere dingen die ik gedaan wil hebben voordat ik stop. Ik houd mezelf voor dat 2005 daarvoor misschien het juiste moment is", liet Armstrong zaterdag optekenen.

"Dit jaar heb ik een droom verwezenlijkt door voor de zesde keer de Tour te winnen. Daarmee heb ik geschiedenis geschreven. Nu is de tijd rijp eens iets anders te proberen", voegde hij er nog aan toe. US Postal-ploegleider Johan Bruyneel schatte vorige maand bij de presentatie van het Tour-schema de kans dat Armstrong volgende jaar op jacht gaat naar zijn zevende zege op 50 procent.

De ploeg rond Armstrong heeft komend seizoen een nieuwe sponsor, Discovery Channel. Dat is mogelijk de reden waarom hij nu nog geen vastomlijnde plannen heeft, of die nog niet prijs wil geven. "Ook begin volgend jaar zal nog niet alles voor 100 procent vast staan. Ik wil flexibel kunnen zijn en de vrijheid hebben om op elk gewenst moment te besluiten waar ik ga rijden. Als het de Tour wordt, dan beslis ik wanneer me dat uitkomt. Dat geldt ook voor Parijs-Roubaix".