LONDEN - De Roemeense voetballer Adrian Mutu, wegens cocaïnegebruik in ongenade gevallen, heeft zich zaterdag bij de supporters van Chelsea verontschuldigd voor zijn wangedrag. De 25-jarige speler werd vorig week ontslagen bij de Londense club en door de Engelse voetbalbond voor zeven maanden geschorst.

"Ik heb een grote fout gemaakt en dat spijt me verschrikkelijk", zei Mutu zaterdag tegen een verslaggever van de BBC. "Ik realiseer me dat ik de fans zwaar heb teleurgesteld. Sorry. Ik wens hun het allerbeste en hoop dat het Chelsea ook goed gaat."

Ondertussen staan de Europese topclubs in de rij om Mutu in dienst te nemen. Zijn zonde met cocaïne wordt duidelijk voor lief genomen. Mutu's manager, de ex-PSV-voetballer Georghe Popescu, zei zaterdag dat hij onderhandelingen is begonnen met verschillende clubs. "Zeker is dat Mutu niet naar Roemenië zal terugkeren, of voor een club in de Oekraïne zal tekenen", aldus Popescu. "Voor Mutu is het allerbeste als hij spoedig in dienst treedt van een andere club. Ik verwacht dat hij binnen twee of drie weken ergens zal tekenen."

De clubs die staan te dringen, zouden Arsenal en Bolton Wanderers in Engeland zijn, alsmede Juventus, Torino en Parma in Italië. Sjakhtar Donetsk (Oekraïne) en Dinamo Boekarest hebben zich wel gemeld, maar komen niet in aanmerking.