Hull City heeft donderdag Marco Silva gepresenteerd als nieuwe trainer. De Portugees is de opvolger van de dinsdag ontslagen Mike Phelan.

Silva moet Hull in de tweede helft van het seizoen behoeden voor degradatie. De 'Tigers' zijn na de zege dinsdag van concurrent Swansea City bij Crystal Palace (1-2) hekkensluiter in de Premier League.

Hull wordt voor de 39-jarige Silva zijn tweede trainersklus buiten Portugal, nadat hij vorig seizoen met Olympiakos kampioen werd van Griekenland. Eerder was hij werkzaam bij Sporting Lissabon en Estoril.

In zijn eerste weken bij Hull zal Silva direct versterking krijgen met het oog op de strijd tegen degradatie. "We werken er nu al hard aan met Marco om nog deze transferperiode een aantal goede spelers te halen", zei de Egyptische voorzitter Assem Allam bij de presentatie van Silva.

Filisofie

De nieuwe trainer mocht van de voorzitter zijn eigen staf meenemen. Het vertrouwen van Allam is dan ook groot. "Marco is een jonge trainer die ons overtuigd met zijn filosofie en stijl. Ik verwacht dat hij Hull in de Premier League houdt."

De eerste wedstrijd van Hull onder Silva is zaterdag al. De club speelt dan in de derde ronde van de FA Cup thuis tegen Swansea.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League