Chapecoense meldt twintig nieuwe spelers aan voor het nieuwe Braziliaanse voetbalseizoen. Dat vertelde directeur Rui Costa van de club die eind november bijna de complete selectie verloor bij een vliegtuigcrash in Colombia.

Centre Neto en Alan Ruschel krijgen ook een rugnummer. Zij overleefden het ongeluk in de buurt van Medellin en maken wellicht nog ooit hun rentree bij Chapecoense.

Tweede doelman Jackson Follmann was de derde speler die de crash overleefde. Hij moest echter een deel van zijn been laten amputeren.

Chapecoense begint het seizoen op 26 januari met een thuiswedstrijd tegen Joinville. Afgelopen seizoen eindigde de getroffen club op de elfde plek in de middenmoot van de Braziliaanse Serie A.

​Spelers en stafleden van Chapecoense waren op 28 november 2016 onderweg naar de heenwedstrijd in de finale om de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

Daarin zou het aantreden tegen Atletico Nacional. Op aandringen van de Colombiaanse opponent kreeg Chapecoense alsnog de beker uitgereikt door de continentale bond Conmebol.