ROOSENDAAL - RBC heeft de laatste plaats op de ranglijst van de eredivisie na zeven dagen alweer terug bezorgd bij De Graafschap. Het sleutelduel tussen beide ploegen eindigde vrijdagavond in Roosendaal in Brabants voordeel, 3-0.

Bij de thuisclub kon trainer Van Dijk weer putten uit een rijk arsenaal aanvallers. Ikedia en Hakansson waren hersteld van hun blessures, voor Daelemans restte zelfs slechts een plaats op de reservebank. Dat was een hele luxe vergeleken met de zaterdag ervoor toen middenvelder Guijt in Tilburg als gelegenheidsspits moest opdraven. RBC speelde bij Willem II degelijk voetbal, maar miste een afmaker en verloor met ruime cijfers, 3-0.

Vertrouwen

Het vertoonde spel in die wedstrijd en de positieve geluiden uit de medische hoek gaven Van Dijk echter vertrouwen in de goede afloop. Waarop dat optimisme was gebaseerd, werd tegen De Graafschap al razendsnel duidelijk. Uitgerekend het duo Ikedia en Hakansson zorgde na 155 seconden voor de 1-0, de eerste als aangever, de tweede als afmaker.

De vroege voorsprong was een graag geziene meevaller voor de thuisclub die daarna rustig achterover kon leunen en hopen op een razendsnelle tegenaanval. De Graafschap drong aan, kreeg ook een aantal kansen, maar doelman Friebel deed na een aantal mindere wedstrijden eindelijk de absentie van vaste keus Aerts even vergeten.

Beheerst

Op slag van de rust verdubbelde verdediger Molenaar de marge, hij kopte de bal na een vrije trap van Lammens beheerst achter Van Dijk, 2-0. Na de hervatting maakten de 'superboeren' nooit de indruk nog werkelijk in hun kansen te geloven, zij hadden zich al bij het onvermijdelijke neergelegd.

De 3-0 van Ikedia maakte binnen een kwartier aan alle twijfels een vroegtijdig einde. Zo keerde De Graafschap terug op de positie waar het al vanaf de eerste speeldag thuis hoorde, achttiende.