PSV is maandag zonder Jürgen Locadia afgereisd naar Spanje voor een trainingskamp. Siem de Jong maakt wel deel uit van de selectie van de Eindhovenaren.

Locadia kampt al maandenlang met blessureleed en leek onlangs volledig hersteld te zijn van een lieskwetsuur. Hij kreeg echter in de eindfase van zijn revalidatie te maken met een terugslag en raakte geblesseerd aan zijn knie.

De aanvaller onderging eind december een kijkoperatie en gaat de komende week in Eindhoven verder herstellen. Datzelfde geldt voor Ramon Pascal Lundqvist.

De Jong leek ook thuis te moeten blijven, maar hij vertrekt maandagmiddag wel met zijn teamgenoten naar Jerez de la Frontera, waar PSV zeven dagen verblijft en oefent tegen Borussia Dortmund en SC Freiburg.

De middenvelder liep in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax (1-1) een liesblessure op en de eerste diagnose was dat hij er minimaal vier weken uit zou liggen. De Jong volgt in Spanje een aangepast programma.

Narsingh

Trainer Phillip Cocu heeft ook de talenten Dante Rigo en Sam Lammers uitgenodigd. Luciano Narsingh gaat ook mee naar Spanje. De aanvaller staat in de belangstelling van Swansea City.

Marco van Ginkel werkte maandagochtend zijn eerste training af na zijn terugkeer bij PSV. De titelverdediger huurt de middenvelder de rest van het seizoen van Chelsea.

PSV is na zeventien duels de nummer drie van de Eredivisie en moet in de tweede helft van het seizoen acht punten goedmaken op koploper Feyenoord. De Brabanders hervatten op 14 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie