Pascal Wehrlein rijdt komend seizoen zo goed als zeker in dienst van Sauber. De Duitser was een gegadigde voor het stoeltje van Nico Rosberg bij Mercedes, maar het fabrieksteam lijkt de voorkeur te geven aan Valtteri Bottas als opvolger van de gestopte wereldkampioen.

De 22-jarige Wehrlein zal ergens in de komende dagen zijn handtekening zetten onder een Sauber-contract, meldt Motorsport.com maandag.

Wehrlein maakte afgelopen seizoen namens Manor zijn debuut in de Formule 1. Hij werd in september 2014 aangesteld als testcoureur van Mercedes naast vaste racers Lewis Hamilton en Rosberg.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk behaalde Wehrlein afgelopen jaar met een tiende plaats zijn eerste WK-punt in de koningsklasse van de autosport. Wehrlein wordt bij Sauber de teamgenoot van Marcus Ericsson.

Mercedes is op zoek naar een ploegmaat voor Hamilton nadat wereldkampioen Rosberg begin december plotseling bekendmaakte per direct te stoppen met racen. Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin.

Wehrlein werd al snel in verband gebracht met een overgang naar Mercedes, maar de Duitse renstal hoopt de meer ervaren Bottas los te kunnen weken bij Williams.