Stijn Vreven is zondag aangesteld als nieuwe trainer van NAC Breda. De 43-jarige Belg volgt bij de Brabantse club de vorige maand ontslagen Marinus Dijkhuizen op.

Vreven tekent een contract voor een half jaar, met een optie voor verlenging van minimaal een jaar.

"Met Stijn Vreven hebben we de ideale man gevonden om onze doelstellingen op de korte en ook op de lange termijn te verwezenlijken", zegt technisch directeur Hans Smulders op de website van NAC.

"Stijn is een echte leider, die heeft bewezen met een jonge en ambitieuze groep een duidelijke speelwijze te kunnen ontwikkelen. Daarnaast past zijn unieke karakter goed bij deze club en bij wat ons publiek graag wil zien."

NAC ontsloeg Dijkhuizen vlak voor de kerstdagen. De club uit Breda wilde niet verder met de coach vanwege de teleurstellende resultaten.

In de Jupiler League bezet NAC halverwege het seizoen slechts de achtste plaats. De achterstand op koploper VVV-Venlo is tien punten.

FC Utrecht

Vreven kwam als speler vier seizoenen uit voor FC Utrecht. Daarna speelde hij in Nederland ook nog voor Vitesse en ADO Den Haag.

Na zijn actieve carrière ging hij verder als coach. In oktober werd hij ontslagen bij de Belgische club Waasland-Beveren.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League