Trainer Marinus Dijkhuizen kan weinig begrip opbrengen voor zijn plotselinge ontslag bij NAC Breda.

"Ik ben erg teleurgesteld in de handelswijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen", zegt Dijkhuizen vrijdag in BN DeStem.

Tijdens de halfjaarlijkse evaluatie maakte NAC donderdag aan Dijkhuizen kenbaar het komende zomer aflopende contract van de coach niet te verlengen wegens de tegenvallende resultaten. Daarop werd besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

"Wie regeert er eigenlijk bij deze club. Justin Goetzee? Hans Smulders? John Peek? Zeg het maar. Misschien dat jij het weet. Ik niet in ieder geval", zegt Dijkhuizen over het bestuur van de Bredase club.

Kerstborrel

Dijkhuizen werd in oktober 2015 aangesteld bij NAC als opvolger van Robert Maaskant. Onder zijn leiding kende de Bredase club een teleurstellende eerste seizoenshelft, maar de laatste wedstrijd van 2016 werd wel gewonnen (3-1 tegen FC Emmen) waardoor een vertrek even niet aan de orde leek.

Door het niet verlengen van het contract kwam daar dus alsnog verandering in. "Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet", stelt Dijkhuizen.

"Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen."

Vorig seizoen ging NAC met Dijkhuizen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie onderuit tegen Willem II.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League