DOETINCHEM - De Graafschap heeft maandag trainer Jurrie Koolhof op straat gezet. Het bestuur en de raad van commissarissen van de Doetinchemse club hebben het contract met de hoofdtrainer per direct beëindigd. De club ziet in hem niet meer de beoogde hoofdtrainer voor het komende seizoen.

De 42-jarige Koolhof was het afgelopen seizoen hoofdtrainer bij De Graafschap. Daarvoor was hij vanaf 1 juli 1994 in dienst als hoofd opleidingen en later als assistent-trainer.

Koolhof respecteert het besluit, maar heeft er weinig begrip voor. "Het is een vreemde situatie", zei hij op Radio 1. "Ik heb hier het nodige meegemaakt, drie keer De Graafschap kunnen behouden voor de eredivisie. Dan mag je toch aannemen dat de club weet wat mijn kwaliteiten zijn. Maar goed, het is een bestuursbesluit, ik moet het accepteren."

Koolhof weet nog niet wat hij nu gaat doen. "Het is nu vrij laat om nog op zoek te gaan naar een nieuwe club. Eerst maar even pas op de plaats maken."

Het is nog niet bekend wie de nieuwe trainer wordt bij De Graafschap. Het bestuur streeft ernaar nog voordat de spelers eind mei met vakantie gaan duidelijkheid te verschaffen.