Laurine van Riessen heeft zaterdag op overtuigende wijze de sprinttitel gewonnen bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn.

De 29-jarige Zuid-Hollandse, die pas een kleine twee jaar als baanwielrenster actief is, rekende in twee heats af met Shanne Braspennincx.

Het brons was voor Hetty van de Wouw, die eveneens in twee heats te sterk was voor Lotte Janssen.

Op het onderdeel scratch ging Kirsten Wild er met de nationale titel vandoor. Wild, bij de EK nog goed voor brons, wist Marjolein van 't Geloof en Nina Kessler achter zich te houden.

Het was de tweede overwinning voor de 34-jarige Almelose in Apeldoorn. Wild zegevierde ook al op de individuele achtervolging. Daarin moest Van 't Geloof opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Michelle de Graaf won het brons, ten koste van Bianca Lust.

Mannen

Bij de mannen noteerde Carlos Cesar de snelste tijd op de tijdrit. Hij had 1.04,971 minuten nodig voor de race over 1 kilometer. Sam Ligtlee, het broertje van olympisch kampioene Elis Ligtlee, werd tweede in een tijd van 1.05,211. Stephan Habets verzekerde zich van het brons (1.07,178).

Op de puntenkoers ging de winst naar Michel Kreder. Patrick Bos pakte het zilver en brons was er voor Melvin van Zijl. Laatstgenoemde pakte een dag eerder op het onderdeel scratch nog de nationale titel. Bos werd toen derde.