AMSTERDAM - Het Nederlands elftal heeft het oefenduel in Boston zondag met 0-2 van de Verenigde Staten gewonnen. Roy Makaay en debutant Andy van der Meyde scoorden voor Oranje.

Makaay scoorde in zijn achttiende interland voor de eerste keer, Van der Meyde bekroonde een sterk debuut meteen met een treffer. Mede daardoor behaalde Oranje een ietwat geflatteerde zege.

In de eerste helft waren beide ploegen vrijwel gelijkwaardig aan elkaar. De Amerikanen grepen in hoog tempo het initiatief en dwongen de nodige kansen af. Doelman Waterreus greep een paar keer bekwaam in.

De thuisploeg speelde met twee man uit de Nederlandse competitie in het basisteam: Stewart van NAC en O'Brien van Ajax. Vlak voor de rust kwam Berhalter (ex-Cambuur en ex-Sparta) in het veld voor Agoos.

Smaakmaker

Met debutant Van der Meyde als smaakmaker ging ook van Oranje in de eerste helft het nodige gevaar uit. Op slag van rust kwam de ploeg van Advocaat op voorsprong. Cocu speelde Makaay in de diepte aan, die eerst door Pope van scoren werd afgehouden, maar bij zijn tweede poging wel succes had, 0-1.

Ook na rust bood het duel wisselende kansen. Van der Meyde miste voor open doel. Aan de andere kant verrichtte Waterreus weer een paar goede reddingen. Een kwartier voor tijd profiteerde Van der Meyde van knullig verdedigingswerk van invaller Jones, 0-2.