Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft vooralsnog zijn twijfels over de invoering van videotechnologie rond scheidsrechterlijke beslissingen.

De 'Koninklijke' plaatste zich donderdag ten koste van Club America voor de finale van het WK voor clubteams, maar de 0-2 van Cristiano Ronaldo leidde tot de nodige verwarring.

De treffer van de Portugees leek in eerste instantie afgekeurd te worden vanwege buitenspel, maar na het raadplegen van de videobeelden verscheen de 0-2 alsnog op het scorebord. Het zorgde desondanks voor de nodige irritatie bij de Spaanse topclub.

"Het probleem is dat we ons moeten aanpassen aan wat de FIFA wil", vertelt Zidane op de site van Real.

"Ik heb er zo mijn eigen ideeën over en tijdens het tweede doelpunt was er verwarring. We kunnen niet controleren wat zij (de FIFA, red.) willen doen om het voetbal te verbeteren met technologie, maar het moet wel duidelijker."

Real Madrid bereikt finale WK clubs na winst op Club America
Real Madrid bereikt finale WK clubs na winst op Club America

Modric

Luka Modric is niet te spreken over videotechnologie in het voetbal. "Ik denk niet dat videotechnologie in het voetbal heel lang zal blijven bestaan, want het geeft vooral verwarring", meent de Real Madrid-middenvelder.

"De video-scheidsrechter is iets nieuws en eerlijk gezegd vind ik het geen vooruitgang. We hebben eerder deze week uitleg gehad, maar ik heb niet echt geluisterd. Ik verwacht niet dat het iets blijvends is."

Real Madrid neemt het zondag in de eindstrijd op tegen Kashima Antlers, dat woensdag in de andere halve finale afrekende met Atletico Nacional (3-0).