Real Madrid heeft zich donderdag in navolging van Kashima Antlers geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De Spanjaarden klopten het Mexicaanse Club America met 2-0.

Karim Benzema zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor het openingsdoelpunt. De Fransman werd op maat bediend door Toni Kroos en schoot de bal fraai met de buitenkant van zijn voet in de verre hoek.

In blessuretijd besliste Cristiano Ronaldo het duel, al werd zijn treffer pas toegekend nadat de arbiter de videoscheidsrechter had geraadpleegd.

De Champions Leaguewinnaar trad zeker niet met een veredeld B-team aan in Yokohama. Coach Zinedine Zidane spaarde alleen aanvoerder Sergio Ramos, die rust kreeg. Ook Pepe, net terug van een blessure, en de al langer uitgeschakelde Gareth Bale kwamen niet in actie.

De Spanjaarden hoefden zich niet uitermate in te spannen om af te rekenen met America, dat als winnaar van de Champions League in Noord- en Midden-Amerika was uitgenodigd voor het WK. De Mexicanen, met oud-Vitesse-aanvaller Renato Ibarra in de gelederen, hadden aanvallend weinig in te brengen.

Paal

Daarnaast was Real vaak erg slordig in de passing, waardoor de ploeg niet tot al te veel grote kansen kwam. Wel was Ronaldo na dik een half uur spelen dicht bij de openingstreffer. De kersverse winnaar van de Gouden Bal raakte met een kopbal de paal. Vlak voor rust was het via Benzema wel raak.

Ook na rust had Real weinig te duchten van de tegenstander. Het was vooral wachten op het tweede Madrileense doelpunt. Die kwam uiteindelijk in blessuretijd. Ronaldo ontsnapte aan buitenspel en rondde af. Een protest van America liep door ingrijpen van de videoarbitrage op niets uit.

In de finale wacht Kashima Antlers, dat woensdag in de andere halve finale afrekende met het Colombiaanse Atletico Nacional (3-0). Het duel wordt zondag gespeeld.