PARIJS - De als eerste geplaatste Andy Roddick en titelverdediger Tim Henman verdwenen donderdag uit het toernooi om de Masters Series in Parijs. De Australiër Lleyton Hewitt had meer geluk. Zijn opponent Massu uit Chili moest al na zeven games opgeven met een heupblessure.

Hewitt treft in de kwartfinales de Rus Safin die in twee sets (6-2 7-5) te sterk was voor de Oostenrijker Melzer.

Roddick, voormalig nummer een van de wereld, werd weggeserveerd door Mirnyi. De Wit-Rus was in 65 minuten klaar: 7-6 6-2. "Het is altijd moeilijk tegen Max, hij serveert heel goed", zei de verliezer, die zich niet druk maakte over zijn vorm. "Ik ben klaar voor de Masters Cup. Dit was een ongelukkige partij, ik maak me niet ongerust."

Volgende week treffen de acht hoogst genoteerde tennissers elkaar in Houston voor het officieuze WK. Henman, een andere deelnemer in Houston, ging in twee sets (5-7 1-6) onderuit tegen de Rus Joezni.

De Brit maakte zich niet al te druk over zijn nederlaag. "Om eerlijk te zijn, mijn doel was plaatsing voor Houston. Het is even geleden dat ik aan het WK heb meegedaan." Nadat de Argentijn Nalbandian en de Amerikaan Agassi zich voor Parijs hadden afgemeld, was Henman al zeker van een ticket voor de Masters Cup.