ZEIST - De aanklager betaald voetbal heeft ADO Den Haag donderdag het schikkingsvoorstel gedaan twee duels zonder publiek te spelen, waarvan één voorwaardelijk. Het voorstel is een gevolg van de spreekkoren bij de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag - PSV op 16 oktober.

ADO Den Haag heeft tot 11 november om te reageren. Mocht de eredivisieclub het voorstel afwijzen, dan wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB.

Woensdag legde de tuchtcommissie van de KNVB de Haagse club een boete van 25.000 euro op voor de kwetsende spreekkoren van de aanhang in het duel tegen Ajax op 12 september. ADO Den Haag mag ook geen fans meenemen naar het uitduel met Ajax op 30 januari. In dat vonnis was ook één voorwaardelijke wedstrijd zonder thuispubliek opgenomen. Tegen die uitspraak is ADO Den Haag in beroep gegaan.

Eindstand 0-2

Daarnaast besloot het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB dat PSV het uitduel tegen ADO Den Haag met 2-0 heeft gewonnen. Door de 0-2 als eindstand te bepalen heeft koploper PSV in de eredivisie nu een voorsprong van vier punten op achtervolger Feyenoord. Nummer drie AZ staat op vijf punten. Titelverdediger Ajax staat na tien wedstrijden op acht punten achterstand.