ROTTERDAM - Alleen een mirakel kan Sparta nog in de eredivisie houden. Na de ontluisterende nederlaag zondag op het Kasteel tegen Volendam (1-3) staat de oudste club in het betaald voetbal op instorten.

De aanhang van de thuisploeg had voor de wanprestatie van de Spartanen alleen een luid hoongelach over. Volendam overklaste de thuisploeg, die het slechts aan doelman Kooiman te danken had dat de nederlaag niet groter uitpakte.

Toch kan Sparta degradatie nog voorkomen, maar dan moeten de Spangenaren in de resterende duels tegen Excelsior en ADO Den Haag winnen. En dat is gezien het belabberde spel tegen Volendam een bijkans onmogelijke opgave.

Excelsior en Sparta delen in poule B van de nacompetitie, na vier speelronden, de koppositie met zeven punten. De ploeg van Woudestein heeft echter een beter doelsaldo (+2) dan de Spangenaren (+1).

Kansrijk

Woensdagavond is het Excelsior - Sparta en dan is het voor beide teams in feite alles of niets. Ook ADO Den Haag (woensdag thuis tegen Volendam) is met vijf punten nog kansrijk voor promotie.

De derby op Woudestein belooft net als vorig seizoen (4-3 voor Sparta) een thriller te worden. Excelsior begint als favoriet, omdat het in deze groep het beste voetbal speelt.