Voetbal

Siem de Jong schiet PSV naar moeizame zege op Go Ahead Eagles

PSV heeft zaterdagavond een moeizame zege geboekt in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Siem de Jong maakte de enige treffer in het Philips Stadion (1-0).

Lange tijd leek PSV opnieuw op weg naar puntenverlies, totdat invaller De Jong 22 minuten voor tijd binnentikte. Het was zijn eerste goal in dienst van PSV, dat in de voorgaande twee wedstrijden (Roda JC en FK Rostov) niet tot scoren kwam.

Door de zege verkleinde PSV de achterstand op Ajax en Feyenoord tot drie punten. De Rotterdammers, die op basis van een beter doelsaldo bovenaan staan, spelen zondag om 14.30 uur uit tegen AZ. Ajax gaat om 16.45 uur op bezoek bij FC Twente.

Volgende week speelt PSV zijn laatste wedstrijd van 2016. Ajax is dan in de topper in de Arena de tegenstander.

Paal

Vanwege de mindere resultaten in de laatste weken koos trainer Phillip Cocu ervoor om Nicolas Isimat-Mirin buiten de basis te houden, net als Steven Bergwijn, die tegen Rostov nog mocht starten.

Met Luciano Narsingh en Gaston Pereiro op de vleugels hoopte Cocu voor het nodige gevaar te zorgen, maar dat bleef lange tijd uit. Na een halfuur kwam PSV pas echt in de buurt van een treffer. Bart Ramselaar zocht de verre hoek en raakte de paal, waarna de rebound van Pereiro voorlangs ging.

Er waren ook nog schietkansen voor Davy Pröpper en Narsingh, maar die konden Go Ahead niet verontrusten en dus was de negende 0-0 ruststand van PSV dit seizoen een feit.

Fluitconcert

Ook na rust leek een gebrek en creativiteit PSV opnieuw op te breken. Dat veranderde toen Bergwijn na een uur als invaller in het veld kwam. De jonge vleugelspits bracht meer diepgang in het spel. Ook Siem de Jong werd gebracht, al werd hij met een fluitconcert ontvangen door het thuispubliek.

Niet veel later juichte het publiek echter voor de voormalig Ajacied. Na een actie van Bergwijn vond Joshua Brenet de middenvelder, die eenvoudig binnentikte (1-0).

De score had nog iets hoger kunnen uitvallen, maar Brenet voorkwam met een goede sliding ook nog dat Darren Maatsen alleen door kon richting PSV-doelman Jeroen Zoet. In de laatste minuten koos de thuisploeg er zelfs voor om tijd te rekken, waarna de drie punten eindelijk binnen waren.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie