Ter Mors ook niet in actie op slotdag World Cup Heerenveen

Jorien ter Mors kan ook zondag niet in actie komen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De 26-jarige Twentse is onvoldoende hersteld van haar ziekte en mist daardoor de 1000 meter.

Ter Mors kwam ziek terug van de World Cup uit Astana en moest daardoor vrijdag de 500 meter aan zich voorbij laten gaan. Ook kan ze zaterdag niet in actie komen op de 1500 meter in het vernieuwde Thialf.

In Astana behaalde Ter Mors brons op de 1500 meter. Na afloop gaf de wereldkampioene op de 1000 en 1500 meter aan dat ze zich niet goed voelde, maar ze was toch van start gegaan om te voorkomen dat ze in Heerenveen in de B-groep moest rijden.

"Het gaat niet zo goed met mij", liet Ter Mors vorige week in Kazachstan weten. "Ik ben een beetje ziek. Gisteravond was ik al aan de diarree. Ik heb er achteraf een beetje spijt van dat ik van start ben gegaan. Ik moest heel diep gaan."

Ter Mors wordt zaterdag op de 1500 meter vervangen door Linda de Vries. Zondag neemt Bo van der Werff haar plaats in op de 1000 meter.

De tweede dag van de World Cup in Heerenveen begint om 14.30 uur met de 1500 meter bij de vrouwen en eindigt om 16.50 uur met de massastart bij de mannen.

De 1000 meter bij de vrouwen staat zondag om 14.41 uur op het programma.

NUwerk

Tip de redactie