Basketbal

Nieuwe mijlpalen voor Westbrook en James in NBA

LeBron James en Russell Westbrook hebben vrijdagnacht weer van zich laten horen in de NBA.

James was in het duel tussen zijn ploeg Cleveland Cavaliers en zijn oude formatie Miami Heat goed voor 27 punten. Hij komt daarmee op een totaal van 27.315 punten, goed voor de negende plaats op de eeuwige ranking. Kareem Abdul-Jabbar voert die lijst aan met 38.387 punten.

'King James' hielp de Cavaliers met zijn productie aan een klinkende overwinning op Miami Heat: 114-84. Kevin Love maakte zelfs 28 punten voor de thuisploeg, die regerend kampioen is en de leiding heeft in de Eastern Conference.

Westbrook trad met zijn zevende triple-double op rij in de voetsporen van Michael Jordan. Hij eindigde het duel tussen Oklahoma City Thunder en Houston Rockets met 27 punten, tien rebounds en tien assists. Goed voor de overwinning was dat niet, want Thunder ging met 102-99 ten onder in Houston.

Het was de twaalfde keer dit seizoen dat Westbrook de dubbele cijfers haalde qua punten, assists en rebounds en de 49e keer in zijn loopbaan.

Jordan kwam in 1989 eveneens tot zeven triple-doubles op rij. In die periode maakte hij er liefst tien in elf duels. Het record staat op naam van de legendarische Wilt Chamberlain, die in 1968 tot een serie van negen op rij kwam.

NUwerk

Tip de redactie