Shorttrack

Brons voor Knegt en Schulting op 1500 meter bij wereldbeker

Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting hebben zaterdag allebei brons veroverd op de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Shanghai.

Knegt had de vorige twee wereldbekers op de 1500 meter in Calgary en Salt Lake City gewonnen, maar aan die hegemonie kwam een eind.

De Fries boog in de finale voor de Zuid-Koreaan Lee Jung-su, die won in 2.20,224, en de Rus Semen Elistratov. Hij lag lang aan de leiding, maar zag Lee en Elistratov in de laatste ronde voorbij komen.

Knegt leek in de halve finales kansloos voor een plek in de eindstrijd, maar hij wist zich op de van hem bekende wijze naar voren te wringen en zelfs nog zijn heat te winnen.

Schulting

Schulting moest bij de vrouwen in de finale alleen buigen voor twee Zuid-Koreanen: Shim Suk-hee en Kim Ji-yoo.

Het is al haar derde medaille van dit seizoen. De 19-jarige Groningse behaalde eerder zilver op de 1000 meter bij de wereldbeker in Salt Lake City en brons op dezelfde afstand bij de openingswedstrijd in Calgary.

Schulting had zich als winnares van haar heat in de halve finales geplaatst voor de finale. Daarin schaatste ze vrijwel de hele race in derde positie. Het lukte haar in de slotronde niet haar twee Zuid-Koreaanse rivales in te halen.

NUwerk

Tip de redactie