Voetbal

FC Groningen boekt tegen Roda JC derde thuiszege op rij

FC Groningen heeft vrijdagavond de derde thuiszege op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van coach Ernest Faber was in de Euroborg met 2-0 te sterk voor Roda JC.

Mimoun Mahi opende in de tiende minuut de score. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Alexander Sorloth de marge.

Dankzij de overwinning staat Groningen voorlopig negende met negentien punten. Roda bezet met twaalf punten de voorlaatste plaats.

Groningen nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde in de tiende minuut in de openingsgoal. Na een mooie combinatie kon Mahi op aangeven van Ruben Jenssen de bal van dichtbij intikken.

Van Leer

De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de 2-0 en Roda kwam er af en toe gevaarlijk uit. Doelman Benjamin van Leer voorkwam met reddingen op schoten van Tom van Weert en Albert Rusnak een grotere achterstand.

Bij Roda was Tom van Hyfte het dichtst bij de gelijkmaker. Het afstandsschot van de middenvelder werd echter gekeerd door keeper Sergio Padt.

Na rust bleef Groningen aandringen voor de tweede treffer van de avond, maar hield Van Leer Roda lange tijd op de been. De doelman bracht redding op pogingen van Rusnak, Jenssen, Mahi en Van Weert.

Sorloth

Twintig minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Invaller Sorloth trof van dichtbij doel na een scrimmage voor het doel van Roda.

Groningen speelde het duel vervolgens zonder problemen uit. Simon Tibbling kreeg in de slotfase nog een grote kans op de 3-0, maar zijn schuiver ging net naast.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie