Voetbal

UEFA start onderzoek naar vuurwerkincident bij Standard Luik-Ajax

De UEFA is een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Standard Luik en Ajax.

Supporters van de Amsterdamse gooiden in de beginfase van het duel vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Bobby Madden besloot de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, daarom korte tijd stil te leggen.

Ajax moet vrezen voor een boete. De disciplinaire commissie van de UEFA doet op 23 februari uitspraak.

Algemeen directeur Edwin van der Sar baalde van het incident. "Dit is een grote smet op onze Europese campagne. Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen dat het met die persoon goed gaat", zei hij.

Verontschuldigingen

"Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard, zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan."

In de eerdere confrontatie tussen Ajax en Standard, op 29 september in Amsterdam, deden fans van de Belgische club hetzelfde. Het gedrag van de Amsterdamse supporters kan dus gezien worden als een wraakactie.

De Amsterdamse club liet eerder op vrijdag weten uit te zoeken wie verantwoordelijk zijn voor het vuurwerk dat op het veld werd gegooid.

Ajax eindigde in de Europa League als eerste in de poule. Maandag wordt bekend welke ploeg de opponent wordt van de ploeg van trainer Peter Bosz in de knock-outfase.

Lees meer over:

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.
Tip de redactie