Bram Tankink fietst ook komend seizoen voor Team Lotto-Jumbo. De 38-jarige renner uit Haaksbergen verlengde vrijdag zijn contract met een jaar.

''Ik voel me goed, ik ben gemotiveerd en ik ben erg blij met deze ploeg, dus waarom zou ik nu al stoppen?'', aldus Tankink, die begint aan zijn tiende seizoen bij de Nederlandse World Tour-ploeg.

Afgelopen seizoen reed Tankink in de Giro d’Italia in dienst van kopman Steven Kruijswijk, die lang op weg leek naar de eindzege.

''De Giro was een unieke ervaring en dat is iets waar ik graag nog een keer mijn steentje aan bij wil dragen'', zegt Tankink, die na komend seizoen bepaalt of hij nog langer door wil gaan met fietsen.

Ervaring

''Ik kan mijn ervaring gebruiken om nieuwe profs een spiegel voor te houden. Prof worden is een mooi resultaat van hard werken en talent maar het is nog belangrijker om te beseffen dat wielrennen een vak is, een manier van leven.''

Technisch directeur Nico Verhoeven is tevreden dat Tankink behouden blijft. ''Bram is een meerwaarde voor de ploeg, zowel als helper maar ook zeker als wegkapitein'', zegt hij.

Tankink boekte in zijn loopbaan twee profzeges. In 2005 won hij een etappe in de Ronde van Duitsland en twee jaar later schreef hij de Grote Prijs Jef Scherens op zijn naam.

De Twentenaar deed negen keer mee aan de Tour de France en bereikte bij al zijn deelnames de finish in Parijs. In 2011 eindigde hij achter Pim Ligthart als tweede bij het NK op de weg.