Voetbal

Ronaldo krijgt rust bij Real met oog op WK clubteams

Cristiano Ronaldo krijgt van trainer Zinedine Zidane rust met het oog op het WK voor clubteams in Japan. De Portugese aanvaller is niet opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruna van zaterdag.

Naast Ronaldo maken ook Luka Modric en Karim Benzema geen deel uit van de selectie van Real.

Benzema hield aan de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van woensdag een lichte blessure over. Ronaldo en Modric zijn wel helemaal fit.

Vorige week werd Ronaldo door klokkenluidersplatform Football Leaks beschuldigd van belastingfraude. Hij zou 63,5 miljoen euro hebben weggesluisd naar een belastingparadijs en zo voor 35 miljoen euro aan belasting hebben ontweken.

Real Madrid vliegt kort na het duel met Deportivo naar Japan voor het WK voor clubteams. De winnaar van de Champions League speelt donderdag de halve eindstrijd.

Clubrecord

In de Spaanse competitie heeft Real zes punten voorsprong op FC Barcelona. Als de wedstrijd tegen Deportivo niet wordt verloren, zet Real een nieuw clubrecord neer.

'De Koninklijke' is dan 35 achtereenvolgende wedstrijden, alle competities en toernooien meegerekend ongeslagen. Zidane deelt nu het record nog met Leo Beenhakker. De Nederlandse trainer bleef in het seizoen 1989-1990 34 duels op rij ongeslagen.

NUwerk

Tip de redactie