Voetbal

Van Persie voelt zich klaar voor rentree in Oranje

Robin van Persie hoopt nog altijd op een terugkeer in Oranje. Dat zei de 33-jarige spits donderdagavond na de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe (0-1), waarin de Turkse club overwintering in de Europa League afdwong.

Scoren deed hij niet, maar verder genoot Robin van Persie met volle teugen van zijn terugkeer in De Kuip. "Ik heb negen jaar rondgelopen bij deze prachtige club en ben een echte Feyenoorder", zei Van Persie.

"Voor het eerst in de dertien jaar dat ik in het buitenland speel, ben ik even terug in De Kuip. Dat is speciaal."

De geboren Rotterdammer vertelde dat hij lekker in zijn vel zit bij Fenerbahçe. Ook een mogelijke terugkeer in Oranje kwam ter sprake. "Daar heb ik altijd zin in, dat is nooit weggeweest. Ik ben er klaar voor."

De spits die in 101 interlands vijftig doelpunten maakte voor Oranje, komt al een jaar niet meer voor in de plannen van bondscoach Danny Blind. Van Persie was in zijn eerste jaar bij Fenerbahçe vaak geblesseerd en scoorde weinig.

Terugkeer

Van Persie gaf in een interview met RTL aan soms te denken aan een terugkeer naar de Eredivisie. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar. Ik speel nu al dertien jaar in het buitenland en hoe langer ik weg ben, hoe vaker ik eraan denk om terug te keren."

"Er zijn in Nederland maar twee clubs waar ik voor zou willen spelen: Feyenoord en Excelsior. In andere clubs heb ik geen interesse."

Van Persie hield verder alle opties open. "De voetballerij is heel onvoorspelbaar. Het hangt ook af van welke trainer er dan bij Feyenoord of Excelsior zit en hoe de rest van de selectie eruitziet. Maar het is wel een scenario waar ik steeds vaker aan denk."

Fluitend

Dit seizoen is de aanvaller onder Dick Advocaat en diens assistenten Mario Been en Cor Pot helemaal opgebloeid. "Ik voel me fit en daar begint het allemaal mee. Dan ga je fluitend naar je werk. Ik heb weer plezier, dat was afgelopen seizoen in fases wel even weg."

Nu zijn lijf weer meewerkt, is Van Persie een belangrijke speler voor Fenerbahçe. "Ik presteer constant en haal een goed niveau. Vaak help ik mijn team met goals, maar ook met verdedigend werk."

"Ik geniet van de trainingen, van de wedstrijden, van alles eigenlijk. En dan gaat het min of meer vanzelf."

De eerstvolgende interland van Oranje is op 25 maart, uit tegen Bulgarije in het kader van de WK-kwalificatie. Drie dagen later staat er een vriendschappelijk duel met Italië op het programma.

Tip de redactie