Voetbal

Bosz verwacht dat B-ploeg Ajax opnieuw naar behoren zal presteren

Peter Bosz denkt dat het geen nadeel hoeft te zijn dat Ajax donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik niet in de sterkste opstelling zal spelen.

"We hebben tegen Panathhinaikos (2-0 winst, red.) ook veel spelers rust gegeven en dat leidde niet tot verslapping. Ik ga ervan uit dat dat morgen weer zo is", zei Bosz woensdag op zijn persconferentie in Stade Maurice Dufrasne.

"De jongens die spelen zijn er allemaal klaar voor, al weet de selectie zelf nog niet wie er gaan spelen. Dat ga ik nu ook niet zeggen. Eerst moeten de spelers het horen."

Lasse Schöne en Davinson Sánchez krijgen zeker rust met het oog op de laatste twee Eredvisieduels voor de winterstop met FC Twente en PSV. Daley Sinkgraven en Bertrand Traoré zijn nog geblesseerd.

Riechedly Bazoer ontbreekt omdat hij in de winterstop zo goed als zeker vertrekt. De kans is groot dat Kenny Tete, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks zich weer eens mogen laten zien. Net als de 17-jarige Matthijs de Ligt, die woensdag samen met Bosz op de persconferentie verscheen.

"Voorafgaand aan dit seizoen had ik totaal niet verwacht dat ik zoveel zou spelen", zei de jonge verdediger. "Ík denk dat ik dus tevreden kan zijn over mijn ontwikkeling."

Celta de Vigo

In tegenstelling tot Ajax, dat al geruime tijd zeker is van de eerste plaats in groep G, staat er voor Standard veel op het spel donderdag. De Belgen staan tweede, met evenveel punten als Celta de Vigo, dat uit tegen Panathinaikos speelt.

Bosz rekent op een lastig duel voor Ajax. "In de Arena speelde Standard goed, dus we kennen hun kracht. Ze hadden een gelijkspel verdiend, maar het geluk was toen niet aan hun zijde."

De wedstrijd tussen Standard en Ajax begint donderdag om 21.05 uur in Stade Maurice Dufrasne en staat onder leiding van Szymon Marciniak.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

NUwerk

Tip de redactie