MUNCHEN - Juventus heeft als eerste uit groep C de laatste zestien bereikt in de Champions League. De Italiaanse ploeg won in München met 1-0 van Bayern dank zij een late treffer van Alessandro del Pierro en deed daarmee zichzelf een plezier, maar ook Ajax. Juve kwam op 12 punten uit 4 duels, Bayern bleef op 6 staan.

Voor Bayern rinkelde de wekker al na 32 seconden. Juventus ging meteen na de aftrap in de aanval en zag de overrompelingstaktiek beloond met een hoekschop. Camoranesi zette voor, Ibrahimovic kopte naast. Daarna werd snel duidelijk dat er twee zeer gedisciplineerde elftallen aan de gang waren, die in het uitverkochte olympisch stadion, 59.000 toeschouwers, vooral niet wilden verliezen.

Bayern

De Duitsers, nog onwetend van de ervaringen van Ajax in Israël, toonden de meeste aanvalslust, maar wel met veel defensieve zekerheid ingebouwd. De beste mogelijkheden waren dan ook voor Bayern. Buffon redde, onder meer op een inzet van Roy Makaay, die al zes duels droog stond.

Alleen in de beginfase had de Italiaanse doelman geen antwoord op een formidabele knal van Schweinsteiger. De bal spatte echter tegen de lat. Juve zelf werd maar sporadisch gevaarlijk, meestal door toedoen van zijn van Ajax overgenomen Zweedse spits.

Makaay

Met Görlitz voor de Franse verdediger Sagnol probeerde Bayern na rust wat meer druk te zetten. Dat lukte ook, maar de afwerking liet te wensen over. Vooral Makaay werd er bijkans wanhopig van. Steeds zat er wel een Italiaanse voet tussen, een hand van Buffon of het ontbrak de Duitsers aan voldoende richtingsgevoel. Na een uur was dan ook vooral de tussenstand in Tel Aviv de belangrijkste reden voor enthousiasme.

Felix Magath gaf het sein voor het "slotoffensief" door Scholl het veld in te sturen in de plaats van invaller Görlitz. Die wijziging verstoorde tevens het evenwicht, er kwam meer ruimte, waardoor Juventus zowaar weer enige aanvallende initiatieven kon ontplooien. Meestal gebeurde dat aan de hand van de Tsjech Nedved.

Kahn

Doelman Khan bleef alert. Tot in de 90e minuut Del Piero ineens vlak voor zijn neus stond, nadat Ibrahimovic zijn klasse had getoond door zich tussen Frings en Hargreaves, de uitblinkers van Bayern, door te wurmen.