Henk de Jong is de belangrijkste kandidaat om Jan Vreman op te volgen als trainer van De Graafschap. Vreman werd zondag uit zijn functie gezet bij de nummer zestien van de Jupiler League.

De Jong legde begin dit jaar zijn functie neer bij SC Cambuur, dat een paar maanden later degradeerde uit de Eredivisie. Hij werkt inmiddels als accountmanager bij FC Groningen.

Hans Nijland, de directeur van FC Groningen, laat weten dat hij wil meewerken aan een vertrek van De Jong. Hij wil echter wel een vergoedingssom, die De Graafschap vooralsnog niet wil betalen.

"We willen voor Henk een kleine financiële vergoeding en daar wil De Graafschap op dit moment nog niet aan meewerken. Het zijn echt geen idiote bedragen die we vragen, maar we willen wel netjes worden gecompenseerd", zegt Nijland tegen Voetbal International.

Vreman nam in januari 2014 als interim-trainer de plaats in van de ontslagen Pieter Huistra. In zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach promoveerde de 51-jarige Winterswijker in 2015 via de play-offs naar de Eredivisie. Een jaar later volgde via de play-offs een terugkeer naar de Eerste Divisie.

De Graafschap wil wel dat Vreman werkzaam blijft voor de club. "We gaan kijken in welke rol we Jan nu kunnen gaan inpassen in onze organisatie", aldus algemeen bestuurder Hans Veldhorst.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Jupiler League