Manor-coureur Pascal Wehrlein denkt dat hij er klaar voor is om de begeerde plek van de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg bij Mercedes over te nemen.

De 22-jarige Duitser reed afgelopen seizoen pas voor het eerst in de Formule 1, maar vindt dat hij al genoeg ervaring heeft opgedaan om de stap naar Mercedes te maken.

"Natuurlijk is één seizoen in de Formule 1 niet lang", zegt hij maandag in gesprek met Autosport.com. "Maar ik ken alle circuits inmiddels en heb een goed seizoen achter de rug. Ik ben er klaar voor om de stap te maken."

Wehrlein werd in september 2014 aangesteld als testcoureur van Mercedes naast vaste racers Lewis Hamilton en Rosberg. Dit seizoen maakte de Duitser namens Manor zijn debuut in de Formule 1.

Net als veel andere coureurs heeft Wehrlein contact met Mercedes-teambaas Toto Wolff. "Iedereen wil deze kans grijpen, maar er is momenteel geen nieuws", geeft de Manor-coureur aan.

Lastigvallen

Wehrlein wil Mercedes ondanks zijn interesse in het vrijgekomen stoeltje niet lastigvallen. De Duitser zegt dat het team van wereldkampioen Rosberg op de hoogte is van zijn interesse.

"Ik kan ze niet elke dag bellen om te vragen naar de laatste ontwikkelingen. Ik wil niet vervelend overkomen", zegt hij. "Als ze denken dat ik de juiste persoon ben, zal ik er staan."

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk behaalde Wehrlein afgelopen seizoen met een tiende plaats zijn eerste WK-punt in de Formule 1.

Ook McLaren-coureur Fernando Alonso wordt genoemd als potentiële opvolger van Rosberg bij Mercedes. Max Verstappen (Red Bull Racing) en Sebastian Vettel (Ferrari) lieten eerder weten geen interesse te hebben.