De Waalse derby tussen Charleroi en Standard Luik is zondag na 67 minuten definitief gestaakt door wangedrag van fans. De gasten uit Luik leidden met 1-3 toen de wedstrijd werd stilgelegd.

Nadat Standard op 1-2 was gekomen regende het bier op het veld, waarna Charleroi-doelman Nicolas Penneteau ook met aanstekers en sleutelhangers werd bekogeld.

Arbiter Serge Gumienny legde het duel vervolgens voor de eerste keer stil. Na een adempauze ging de wedstrijd even verder, maar toen Orlando Sa Standard op 1-3 zette, ging het opnieuw mis. Opnieuw was Penneteau het doelwit.

Gumienny stuurde de spelers vervolgens naar de kleedkamer, maar hij liet de wedstrijd nog wel voor de tweede keer hervatten.Toen ook de aanhangers van de thuisclub zich misdroegen, hield de arbiter het definitief voor gezien.

Standard is donderdag in Luik de tegenstander van Ajax in de Europa League.

Vuurpijl

Gumienny legde bij Sporza uit wat er in zijn ogen allemaal gebeurd is. "In eerste instantie werden er dingen op het veld gegooid uit het supportersvak van Standard. We hebben daarom opgeroepen om dat gedrag te stoppen."

"In een tweede fase zijn we naar binnen gegaan omdat er nog steeds objecten werden gegooid die de doelman in gevaar bracht."

"We hebben lang genoeg gewacht om terug te komen zodat iedereen in het stadion goed kon nadenken. We hebben ook aangekondigd dat de wedstrijd gestopt zou worden bij een volgend incident."

"Dat is spijtig genoeg gebeurd, weliswaar vanuit het andere supportersvak. Maar dat was ook een vuurpijl en we konden de veiligheid van de spelers niet langer in gevaar brengen."

Bekijk de uitslagen en de stand van de Jupiler Pro League