United Vansen verwijt in een nieuwe persverklaring het bestuur van ADO Den Haag een gebrek aan initiatief en visie. 

Het Chinese bedrijf, dat ADO Den Haag sinds 2014 in handen heeft, zegt de afgelopen twee jaar geen invloed te hebben gehad op het beleid.

"De directie van ADO Den Haag heeft twee jaar lang in alle vrijheid ieder besluit kunnen nemen."

Dat is volgens United Vansen en eigenaar Hui Wang niet goed uitgepakt. Het bedrijf zegt dat ADO veel geld heeft laten liggen door een Chinese jeugddoelman niet toe te laten tot de jeugdselectie en de Chinees Hongbo Gao niet aan te nemen als assistent-trainer.

De jeugdspeler en assistent-trainer werden aangedragen door het Chinese bedrijf. "Waarom het management van ADO Den Haag dergelijke winstgevende projecten voortdurend heeft geblokkeerd, kunnen we met geen mogelijkheid begrijpen."

Vitesse

United Vansen maakt een vergelijking met Vitesse, die de Chinese speler Yuning Zhang contracteerde. "Zhang heeft sindsdien in China een grote impact gehad. Hij is speler van de nationale ploeg. Zijn marktwaarde is inmiddels geweldig groot."

"Vitesse gaat door Zhang in China het opleiden van trainers en het opzetten van trainingsmethoden ondersteunen. Dat is voor de Arnhemmers een bijzonder lucratief project. Als ADO Den Haag haar zaken goed op orde zou hebben gehad, zou de club een dergelijk project al vorig jaar kunnen zijn gestart", aldus het Chinese bedrijf.

De geldproblemen zijn volgens United Vansen volledig de schuld van ADO. "Door haar gebrek aan initiatief en visie is het management van ADO Den Haag er de oorzaak van dat de afgelopen twee jaar United Vansen een aantal zakelijke doelen niet heeft kunnen verwezenlijken en ADO Den Haag daardoor veel geld is misgelopen."

Dagvaarding

ADO besloot United Vansen dinsdag tijdens een lange aandeelhoudersvergadering te dagvaarden.

Eigenaar Wang zelf was tot ontsteltenis van ADO niet aanwezig bij de vergadering in het Haagse stadhuis. In de dagvaarding wordt United Vansen in gebreke gesteld omdat het niet aan de financiële verplichtingen zou voldoen. 

ADO moet daardoor bij de KNVB toestemming vragen om de jaarstukken later in te leveren. De club had al uitstel gevraagd tot 1 december en riskeert een straf.