Ook Ajax-verdediger Davinson Sánchez is diep bedroefd door de vliegtuigramp in Colombia, waarbij dinsdagnacht negentien spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven kwamen.

Sánchez kwam afgelopen zomer over van Atlético Nacional. Uitgerekend die club had Chapecoense moeten treffen in de finale van de Copa Sudamericana.

"Het is heel triest. Het heeft de ploeg van Nacional ook erg geraakt. Maar niet alleen Nacional, de hele voetbalwereld", zegt Sánchez donderdag tegenover de NOS.

De 20-jarige Colombiaan, die sinds 2013 onder contract stond bij Atlético Nacional en in zijn eerste halfjaar bij Ajax in rap tempo uitgegroeid is tot een vaste waarde, leeft dan ook erg mee met zijn oude werkgever.

"Ik heb een goede band met veel spelers van de club. Ik denk dat iedereen op zijn manier z'n medewerking en hulp heeft aangeboden aan de getroffen families."

Droom

Sánchez was onder de indruk van de herdenking die woensdag in het stadion van Atlético Nacional werd gehouden. "Het was een mooi eerbetoon, ik heb het kunnen volgen. Dat de mensen uit Medellin als zodanig naar het stadion kwamen, was prachtig."

"Die mensen kwamen niet alleen als supporters van één ploeg. Maar ze kwamen om hun steun te betuigen aan de mensen die een droom hadden, net als alle deelnemers aan de Copa."

Na de ramp diende Atlético Nacional bij de Conmebol een verzoek in om Chapecoense ui te roepen tot winnaar van de Copa Sudamericana. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft daar echter nog niet op gereageerd.