Hennie van Bemmel blijft tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio bondscoach van de Nederlandse boksers. Ook directeur Peter Bonthuis heeft zijn contract verlengd tot de Spelen.

De 63-jarige Van Bemmel kon aan slag in Duitsland, maar prefereerde een langer verblijf in Nederland. "Zowel op sportief als organisatorisch vlak zijn er belangrijke stappen voorwaarts gezet, met als hoogtepunt de uitzending naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en de daar behaalde resultaten", reageert de bondscoach.

"De bond wil in 2020 opnieuw met een afvaardiging naar de Olympische Spelen in Tokio'', blikt voorzitter Boris van der Vorst vooruit.

Voor Van Bemmel is de ontwikkeling van het topsportbeleid bij het boksen een belangrijke reden om te blijven. Hij zal samen met Bonthuis verdere invulling geven aan het topsportprogramma van de boksbond.

Een van de eerste gesprekken die gevoerd gaan worden is dat met bokscoach Abdul Fkiri. Het is de bedoeling met hem een verbintenis voor langere tijd aan te gaan. Hij is de levenspartner en ook de persoonlijke coach van Nouchka Fontijn, die bij Rio 2016 zilver veroverde in de klasse tot 75 kilogram.

Aan het olympisch bokstoernooi in Brazilië namen ook Enrico Lacruz (-60 kg) en Peter Müllenberg (-81 kg) deel. Zij strandden beiden in de achtste finales.

In Rio deden voor de eerste keer sinds Barcelona 1992 weer Nederlandse boksers aan de Olympische Spelen mee.