Atletico MG gaat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Chapecoense niet spelen. Negentien spelers van die club kwamen deze week om het leven bij een vliegtuigongeluk in Colombia.

"Atletico zal niet naar Chapeco afreizen voor de laatste competitiewedstrijd", zei voorzitter Daniel Nepomuceno van Atletico MG op een persconferentie. "Wij leven mee met het verdriet, dit is niet het moment de spelers te verplichten om deze wedstrijd te spelen."

De Braziliaanse clubs hebben toestemming gekregen van de bond om het duel niet plaats te laten vinden. "Het maakt voor onze eindklassering niets uit. Dit is het minste wat we kunnen doen tegenover de naasten van de slachtoffers, de stad en het land dat zoveel pijn heeft na deze tragische gebeurtenis."

Chapecoense, dat negende staat, krijgt de drie punten toebedeeld.

Steun

Ivan Tozzo, de vice-voorzitter van Chapecoense, vraagt om steun van zijn getroffen club. "We hebben hulp nodig van de clubs, maar ook van uitzendgerechtigden en de bond", zei Tozzo.

"We moeten weer een team opbouwen, de meerderheid van onze spelers is er niet meer. We beginnen weer op nul terwijl we de laatste jaren zoveel stappen hadden gemaakt."

Overlevenden

In totaal kwamen 71 mensen, onder wie negentien spelers, om het leven bij de vliegtuigcrash in Colombia. Onder de zes overlevenden bevinden zich drie voetballers.

De lichamen van de slachtoffers zijn geïdentificeerd en worden vrijdag weer in Brazilië verwacht. Daar worden ze naar het stadion van Chapecoense gebracht, waar een wake wordt georganiseerd. De Braziliaanse president Michel Temer zal daar bij aanwezig zijn.

Brandstoftekort

Uit onderzoek is gebleken dat de crash waarschijnlijk is veroorzaakt door een brandstoftekort. De laatste woorden van de Boliviaanse piloot aan de luchtsverkeersleiding waren: "Lamia 933 is in grote problemen. De elektriciteit valt uit en de brandstof is op. Dit is een noodgeval." De schokkerige audio-opnamen werden gepubliceerd door Colombiaanse media.