Harry Kane heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur donderdag tot de zomer van 2022 verlengd. Zijn vorige contract liep medio 2020 af. 

"Het is geweldig, iedereen weet hoe veel ik van deze club houd", zegt Kane, die in 2003 in jeugdopleiding van 'Spurs' terechtkwam bij de bekendmaking van het nieuws. "We hebben een goed en jong team. Het gaat het deze club de goede kant op", aldus Kane.

De concurrent van Vincent Janssen miste een deel van dit seizoen door een enkelblessure. In acht duels was de spits deze jaargang goed voor vijf treffers. Vorig seizoen werd Kane met 25 goals topscorer van de Premier League.

Kane debuteerde in 2011 voor Tottenham Hotspur en maakte sindsdien 70 doelpunten in 137 wedstrijden. Voor het nationale elftal van Engeland was Kane vijfmaal trefzeker in zeventien interlands.

Uitgeschakeld

Tottenham staat momenteel vijfde in de Premier League. In de Champions League is de ploeg van trainer Mauricio Pochettino al uitgeschakeld.

Op 7 december hoopt de Londense ploeg in het laatste groepsduel tegen CSKA Moskou een ticket voor de knock-outfase van de Europa League veilig te stellen. Een gelijkspel in eigen huis volstaat.

Bekijk hier de stand, het programma en de uitslagen in de Premier League