Zinedine Zidane is als trainer van Real Madrid blij met het debuut van zijn zoon Enzo Zidane, maar als vader denkt hij er net iets anders over.

"Als ik niet als trainer kijk, maar als vader dan ben ik erg trots op wat hij heeft gedaan. De trainer Zidane is alleen blij omdat hij goed gespeeld heeft", zegt Zidane, die zijn 21-jarige zoon woensdag liet invallen in het Copa del Rey-duel met Leonesa, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.

Real won in Bernabeu met liefst 6-1 en Enzo Zidane schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1 binnen. De middenvelder, die in het seizoen 2011/2012 al eens meetrainde met de A-selectie, zag daarmee een wens in vervulling gaan. 

"Mijn debuut maken voor Real Madrid én scoren is net een droom. Dat we ook nog wonnen in Bernabeu maakt het extra mooi", aldus Enzo Zidane, die hoopt op meer minuten onder zijn vader. Normaliter speelt hij voor Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Madrileense club

"Dit is maar het begin, ik heb er hard voor moeten werken en zal dat blijven doen om nieuwe kansen te krijgen."

Luca Zidane

Zinedine en Enzo zijn niet de enige Zidanes bij Real. De 18-jarige Luca Zidane, de jongere broer van Enzo, speelt in de jeugd van de 32-voudig landskampioen.

De keeper speelde dit seizoen een wedstrijd mee met het tweede elftal van de 'Koninklijke'.