John van 't Schip heeft woensdag met Melbourne City de Australische beker gewonnen. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg met 1-0 winnen van Sydney FC.

Voormalig Everton-speler Tim Cahill zorgde vlak na rust voor de enige treffer van de eindstrijd in Melbourne. De beker is de eerste prijs van Melbourne City sinds de oprichting van de club in 2009.

"Dit zorgt bij de club voor een enorme ontlading", aldus Van ’t Schip in een reactie tegenover NU.nl. "En ook voor mij is het prachtig om nu een prijs te pakken, na de opbouw van deze club."

A-League

Sydney FC en de ploeg van Van 't Schip zijn in de A-League ook directe concurrenten van elkaar. Melbourne City staat na acht speelronden tweede en de verliezend bekerfinalist is koploper met vier punten meer.

De 52-jarige Van 't Schip, die bij Ajax en Genoa speelde, kondigde in mei aan medio 2017 te vertrekken bij de club die in 2014 werd overgenomen door City Football Group, dat ook eigenaar is van Manchester City en New York City.

Eerste prijs

De Australische beker is voor Van 't Schip zijn eerste prijs als hoofdcoach. De 41-voudig Oranje-international was eerder hoofdcoach van het Mexicaanse Deportivo Guadalajara en FC Twente.

Na het ontslag van Marco van Basten in 2009 was hij een Eredivisiewedstrijd de eindverantwoordelijke bij Ajax.