De Chinese eigenaar Hui Wang zegt niets te weten van de dagvaarding door zijn club ADO Den Haag. Daarnaast zou hij niet op de hoogte zijn van de financiële problemen bij de club.

"Ik heb nog steeds geen idee wat er nu allemaal aan de hand is. Ze hebben het me nog niet verteld",  zegt Wang woensdag vanuit China tegen de NOS.

ADO besloot United Vansen, het bedrijf van Wang dat ADO in 2014 in handen kreeg, dinsdag tijdens een lange aandeelhoudersvergadering te dagvaarden.

Een advocaat overhandigde Wangs zoon Terry Wang en beoogd directeur Lee Zhang een brief.

Wang zelf was tot ontsteltenis van ADO niet aanwezig bij de vergadering in het Haagse stadhuis. In de dagvaarding wordt United Vansen in gebreke gesteld omdat het niet aan de financiële verplichtingen zou voldoen. ADO moet daardoor bij de KNVB toestemming vragen om de jaarstukken later in te leveren. De club had al uitstel gevraagd tot 1 december en riskeert een straf.

De Chinese eigenaar zegt echter niet te weten van een nieuw tekort. "We hebben al 6 of 7 miljoen euro in de club gestopt. De laatste keer dat ik bij een vergadering was, hebben ze niets over dit geldprobleem gezegd."

Stadion

Wang, die 98 procent van de aandelen bezit, benadrukt bovendien dat de miljoenen die in april van dit jaar zijn overgemaakt naar ADO niet goed worden besteed door de club.

"We hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor. Voor zover ik kan zien is er 1 à 1,5 miljoen euro aan investeringen waarvan ik niet weet waar het gebleven is."

Wang reageert niet op de beschuldigingen van de gemeente Den Haag, die in navolging van de club overweegt de eigenaar voor de rechter te slepen. Wethouder Tom de Bruijn is niet te spreken over het feit dat de vertegenwoordigers van United Vansen de rechtsgeldigheid van de benoeming van twee leden van de raad van commissarissen, Kees Jansma en Martin Toet, dinsdag betwistte. Zowel Jansma als Toet stapte hierop op.

United Vansen kondigde aan twee nieuwe directeuren en twee nieuwe commissarissen te benoemen. Volgens wethouder De Bruijn zijn die benoemingen in strijd met de statuten.