Liverpool-trainer Jürgen Klopp wil voorkomen dat talent Ben Woodburn wordt gehypet in de Engelse media. De aanvaller is dankzij zijn treffer dinsdag in het League Cup-duel met Leeds United (2-0) de jongste doelpuntenmaker ooit namens de 'Reds'.

Woodburn, die 17 jaar en 45 dagen oud is, onttroonde daarmee Michael Owen. De oud-spits scoorde in 1997 voor het eerst namens Liverpool op een leeftijd van 17 jaar en 145 dagen.

"We moeten Ben zoveel mogelijk uit de publiciteit houden", zei Klopp op de persconferentie na de wedstrijd tegen Leeds.

Divock Origi maakte namens Liverpool een kwartier voor tijd de openingstreffer en invaller Woodburn verdubbelde niet veel later de score. "Ik ben erg tevreden over hem, maar ik ben bang voor de pers. Schrijf niet te veel over hem", aldus Klopp.

De Duitse trainer wil de jongeling de komende maanden rustig brengen. "Het is mijn taak om het beste in hem naar boven te halen. Zodra ik hem nodig denk te hebben en hij op het veld staat moet hij doen waar hij goed in is."

Woodburn, die sinds 2007 in de jeugdopleiding van Liverpool zit, speelde voor de tweede keer in de hoofdmacht. Zaterdag maakte hij als invaller zijn debuut tegen Sunderland (2-0) toen hij een minuut voor tijd in het veld kwam.

Wales

Woodburn werd geboren in Engeland, maar speelt in de jeugdelftallen van Wales. Doordat hij daar nog geen minuten heeft gemaakt in de hoofdmacht, blijft hij eventueel oproepbaar voor zijn geboorteland.

Vooralsnog lijkt de 17-jarige Woordburn voor Wales uit te willen komen. "Gareth Bale en Aaron Ramsey zijn van wereldklasse, ik wil hetzelfde doen als zij", zei hij twee weken geleden tegen de BBC.

Liverpool is de huidige nummer twee van de Premier League. Zondag speelt de formatie van Klopp om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Bournemouth.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League