Andres Guardado heeft van PSV toestemming gekregen om in Mexico te revalideren van zijn hamstringblessure. De 30-jarige middenvelder komt een week voor de topper tegen Ajax op 18 december terug naar Nederland.

De Mexicaan mist daardoor het beslissende Champions League-duel op 6 december met FK Rostov. PSV moet die wedstrijd winnen om een plaats in de knock-outfase van de Europa League te veroveren.

Guardado liep de blessure ruim twee weken geleden in de interland van Mexico tegen de Verenigde Staten op. Aanvankelijk werd gesteld dat de controleur drie tot vier weken uit de roulatie zou zijn, maar de hersteltijd blijkt langer te zijn.

"Het middenstuk van zijn revalidatie kan hij in Mexico voltooien, bij specialisten die hij goed kent", zegt PSV-trainer Phillip Cocu in het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft vaker te maken gehad met deze blessure en kan met hen goed inschatten hoe het hersteltraject moet verlopen. Ondertussen is er goed contact tussen onze staf en hem."

Guardado mist ook de competitieduels met Roda JC in Kerkrade (zaterdag) en Go Ahead Eagles in het Philips Stadion (10 december).

Willems

Het meespelen van Jetro Willems tegen Roda JC is volgens Cocu "zeer twijfelachtig". De linksback stopte dinsdag al na een kwartier met de looptraining omdat hij zich niet fit voelde. Donderdag gaat Willems het opnieuw proberen met de individuele training.

Joshua Brenet, die herstellende is van een enkelblessure, sluit donderdag weer bij de groepstraining aan. Mogelijk kan hij zaterdag tegen Roda JC weer spelen. Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix worden net als Guardado pas tegen Ajax weer wedstrijdfit verwacht. 

De wedstrijd tussen Roda JC en PSV begint zaterdag om 19.45 uur in het Parkstad Limburg Stadion.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivsie