Na een verbanning van een maand keert Anwar El Ghazi donderdag terug in de A-selectie van Ajax. Hij heeft het gevoel dat de kou met trainer Peter Bosz helemaal uit de lucht is.

"Ik ben hartstikke blij dat ik straks weer bij de eerste selectie hoor. Ik wil weer graag voor het eerste spelen en met doelpunten en assists net zo belangrijk zijn als vorig seizoen", zegt El Ghazi woensdag in de De Telegraaf

De 21-jarige aanvaller werd gestraft na een aanvaring met Bosz op de training. El Ghazi was ontvreden met zijn reserverol in Amsterdam en liet zich gaan. Naar verluidt zou hij Bosz zelfs omver geduwd hebben.

Nu zijn straf er bijna op zit, kijkt berouwvol en schuldbewust terug op het incident. "Ik kom hier mentaal sterker uit. Ik was fout door op de training over de schreef te gaan en wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax hebben."

"Anderhalve week geleden heb ik een prettig gesprek met Peter Bosz gevoerd en hij gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen. De lucht is geklaard, er staat een streep onder. Daarom wil ik er ook niet uitgebreid op ingaan wat er die training precies is gebeurd. Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard."

Geen transfer

De tweevoudig Oranje-international van Oranje is niet bezig met een transfer in januari. "Er speelt nu niks, dus mijn volledige focus ligt op Ajax. Ik heb de trainers wel gevraagd mijn minuten in Jong Ajax te mogen maken als speeltijd in Ajax 1 er niet inzit."

"Zo kan ik wedstrijdritme houden en lekker in vorm blijven. Natuurlijk zie ik het als een kans dat Bertrand Traoré in januari naar de Afrika Cup gaat. Zeker weten. Al besef ik dat ik er vanaf morgen al klaar voor moet zijn als de trainer me nodig heeft."

El Ghazi vond het plezier terug tijdens zijn verbanning naar Jong Ajax, waar hij vier keer scoorde in de Jupiler League. "Ik kon het goed vinden met trainers John Heitinga, George Ogararu en Marcel Keizer. Ze hielpen me heel erg in deze moeilijke situatie.”

"Elke keer als ik bij Jong Ajax op het veld stond, was ik blij. Op wedstrijddagen leefde ik op, wist ik dat ik in de basis stond en wilde ik knallen. Het was heel anders dan de weken daarvoor, toen ik altijd wist dat ik op de bank zou zitten."

"De moeilijke tijd waar ik doorheen ben gegaan, zal me alleen maar helpen in mijn verdere carrière. Op Facebook heb ik ook een mooie spreuk geplaatst: 'Een weg zonder obstakels zal nooit naar de top leiden'. Daar houd ik me aan vast."

Mogelijk maakt El Ghazi zondag zijn rentree bij Ajax. De Amsterdammers spelen dan om 16.45 uur thuis tegen FC Groningen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie