Joris van Overeem mag weer aansluiten bij het eerste elftal van AZ. De middenvelder was vorige week door trainer John van den Brom uit de selectie gezet vanwege een interview waarin hij zijn onvrede uitte over zijn bijrol bij de Alkmaarders.

De 22-jarige jeugdinternational zei vorige week dat hij zich niet serieus genomen voelde, waarop Van den Brom hem terugzette naar de beloftenploeg.

"Joris heeft een beetje lopen muiten, om het zo maar eens uit te drukken", zegt Van den Brom dinsdag tegen VI. "Daar hebben we hem voor gestraft door hem buiten de selectie te laten, maar dat is nu ook wel weer klaar. Joris is een echte teamspeler en kan net als de rest zo weer worden ingepast. Dat voelt hij ook wel."

​Vorig seizoen was Van Overeem een van de uitblinkers bij AZ, dat als vierde eindigde in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder kwam tot vier goals in 33 competitiewedstrijden en fungeerde vaak als aangever voor topscorer Vincent Janssen.

In de huidige voetbaljaargang kwam de Amsterdammer pas tot zeven duels. Hij moet veelal plaatsnemen op de bank. "Op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen", zei hij daarover in De Telegraaf.

Van Overeem miste vanwege die uitspraken het Europa League-duel met Dundalk (0-1 winst) en de met 5-1 gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen Heracles Almelo.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie