Voorzitter Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond DFB vindt dat de FIFA moet overwegen om de Confederations Cup in de toekomst van de speelkalender te halen.

'Die Mannschaft' doet als wereldkampioen volgend jaar mee aan het intercontinentale toernooi in Rusland. De Duitsers zijn echter bang dat hun spelers daardoor te weinig rust krijgen na een zwaar seizoen.

"Het afschaffen van het toernooi zou een goed signaal zijn aan de topclubs in Europa, die toch al bezorgd zijn over de hoge belasting van hun spelers'', aldus Grindel dinsdag in het Hamburger Abendblatt.

De Duitse bondscoach Joachim Löw zei zaterdag bij de loting voor de Confederations Cup al dat hij overweegt enkele bepalende spelers komende zomer thuis te laten.

De Duitsers zijn bovendien ontevreden over de premies bij de Confederations Cup. De inkomsten wegen volgens de DFB niet op tegen de kosten.

Loting

De strijd om de Confederations Cup wordt altijd een jaar voor het WK beslecht. De kampioenen van de verschillende continenten, de wereldkampioen en de WK-organisator nemen deel aan het toernooi.

Duitsland werd bij de loting gekoppeld aan Chili, Australië en de komende winnaar van de Afrika Cup. Groep A bestaat uit gastland Rusland, Portugal, Mexico en Nieuw-Zeeland.

De wedstrijden worden gespeeld in Moskou, Kazan, Sint-Petersburg en Sochi. Het toernooi vindt komende zomer plaats tussen 17 juni en 2 juli. Brazilië wist de vorige editie te winnen.