Liverpool moet het de rest van dit kalenderjaar stellen zonder Philippe Coutinho. 

De Braziliaans international liep zaterdag een forse enkelblessure op tijdens het gewonnen competitieduel met Sunderland (2-0). Coutinho moest na ruim een half uur spelen per brancard naar de kant.

De 24-jarige aanvaller liet maandagavond een MRI-scan maken van zijn gehavende enkel. Hoewel de 'Reds' zelf nog geen officiële diagnose naar buiten hebben gebracht, staat volgens Engelse media vast dat de enkelbanden van Coutinho beschadigd zijn.

Hij is vijf tot zes weken uitgeschakeld en pas in het nieuwe kalenderjaar weer inzetbaar voor manager Jürgen Klopp.

De Braziliaan is dit seizoen van grote waarde voor Liverpool. Coutinho maakte zelf vijf doelpunten in de Premier League en bereidde er ook vijf voor.

Drukke maand

"Natuurlijk gaan we zo'n goede voetballer missen, maar we moeten laten zien dat we het ook zonder 'Phil' kunnen", aldus Klopp, die het voorlopig eveneens moet stellen zonder zijn aanvallers Daniel Sturridge en Adam Lallana. 

Liverpool staat voor een drukke maand december, met zes wedstrijden. Op oudejaarsdag staat de topper tegen Manchester City op het programma, twee dagen later speelt de ploeg van Georginio Wijnaldum tegen Sunderland.

Dinsdagavond speelt Liverpool in de League Cup thuis tegen Leeds United, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Liverpool staat in de Premier League één punt achter op koploper Chelsea.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League